Getuigenissen

Hamida

Hamida (43) ontvluchtte Afghanistan in 2015 samen met haar twee kleine kinderen. Maar in afwachting van een Belgische verblijfsvergunning belandden ze maanden op straat. Dankzij vrijwilligers Jozef en Tom vonden ze onderdak en een tweede thuis in België.

"Ik ben dankbaar dat ik Tom heb leren kennen, want ik kende niemand in Lier. Nu ken ik veel mensen. Ik ben nu zelf ook vrijwilliger bij Mondiale Werking Lier."
 
 
 

Najiba

 

De Afghaanse Najiba (21) was amper 16 jaar toen ze samen met haar oudere broer Khalid in België aankwam. Ze blikt terug op een tumultueus pad die ze met steun van vrijwilliger Evelyne, succesvol bewandelde. 

“Voordat ik Evelyne leerde kennen, wilde ik dood. Elke dag vroeg ik me af: waarom? Nu heb ik een huis en ken ik mensen. Beetje bij beetje gaat het beter met mij.”

Lees hier het verhaal van Najiba

 
 

Kamal

Kamal (28) droomde van een betere toekomst toen hij Bangladesh in 2011 verliet. Met steun van Jacques, die hij via Vrienden van K leerde kennen, kon hij zijn droom in België verwezenlijken.  

“Jacques was écht één van de grootste hulpen die ik ooit kreeg. Hij zorgde voor mij zoals zijn eigen kind.”

Lees hier het verhaal van Kamal

 

Fatima

Fatima ondersteunt als regiocoördinator voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen vrijwilligers die zich inzetten voor mensen op de vlucht. Haar droom is om dat ooit vanuit een eigen steunpunt te kunnen doen.

“Vrijwilligers verdienen een goede verwelkoming en begeleiding.”

Lees hier het verhaal van Fatima